Kernefyldt knækbrød

Knasende sprøde og super lækre, disse knækbrød er en god måde at stille den lille sult midt på eftermiddagen eller sent på aftenen. De kan sagtens snackes uden tilbehør, men lidt hummus, tahin eller andet smørepålæg gør sig glimrende ovenpå.

Jeg kan personligt bedst lide, når knækbrød er mere kerne og frø end mel, så melet i opskriften her er blot for at holde sammen på kernerne. Jeg plejer at bruge en varieret blanding af frø og kerne (ligesom min granola), fordi det giver en mere varieret smagsprofil og øger diversiteten af næringsstoffer.
Hvis du vil have ekstra meget ud af kernerne, så kan du med fordel knuse halvdelen til groft mel i en foodprocessor eller blender. Det gør det muligt for dine tarme at optage næringsstofferne meget mere effektivt, fordi skallen på kernerne brydes.
Hvis du vil gøre endnu mere godt for din fordøjelse, så kan du lægge kernerne i blød i et par timer (eller genre natten over) før de skal bruges. Derved nedbrydes nogle stoffer (fytin), som kan hæmme optaget af vigtige næringsstoffer som jern, zink og magnesium. Hørfrø og chiafrø vil uundgåeligt danne planteslim ved iblødsætning, men det gør ingenting. Planteslimen binder dejen lettere sammen, lidt som æggehvider. Dog kan det blive nødvendigt at reducere vandmængden i opskriften ved brug af iblødsatte kerner.

Kernefyldt knækbrød

Recipe by dengronnefrikadelleCourse: Snacks
Mængde

1

Bageplade
Forberedelse

15

minutes
Tilberedning

25

minutes

Ingredienser

  • 2 dl blandede kerner og frø

  • 1/2 dl havregryn

  • 1/2 tsk bagepulver

  • 1 dl vand

  • 0,3 dl tahin

  • 0,3 dl olivenolie

  • 1,75-2 dl fuldkornshvedemel

  • 1 nip salt

Vejledning

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft og lad den varme op.
  • Bland alle ingredienser sammen i en skål.
  • For at få rullet dejen ensartet og tyndt, er det en god ide, at lægge det mellem to stykker bagepapir og så jævne det ud med en kagerulle. Dejen skal kun være et par millimeter eller tre i tykkelsen.
  • Overfør de to stykker bagepapir med dej imellem til en bageplade og fjern det øverste stykke bagepapir.
  • Med en skarp kniv eller et pizzahjul skærer du nu dejen for, så knækbrødenes størrelse markeres. Når dejen er bagt, kan den knækkes let, der hvor der er skåret for.
  • Bag i ovnen i 20-25 minutter, eller til de begynder at brune.

Notes

  • Top tip! Hvis du vil have lidt mere smag i, så drys med tørre krydderier inden du sætter dem i ovnen, eller tilsæt dem i dejen.