Gazpacho

Spansk sommersupper til de varme sommerdage.

Gazpacho er nok min favorit suppe om sommeren, og vi spiser den ofte, måske en gang om ugen, når vejret er varmt. Den er kølende, den er sprængfyldt med smag, den er læskende og den er cremet og troppet med knas. Hvad mere kan man ønske sig i sommervarmen?
Og som om det ikke var nok, så er den også legende let at lave, så længe du har en blender eller foodprocesser til at hjælpe dig.

Gazpacho

Recipe by dengronnefrikadelleCourse: Aftensmad, Suppe
Mændge

4

Portioner
Forberedelse

20

minutes
Tilberedning

10

minutes

Formentlig den bedste sommersuppe nogensinde!

Ingredienser

  • 1 dåse flåede tomater eller cherrytomater

  • 1 agurk

  • 5-6 snackpeber eller 3-4 peberfrugter (helst røde)

  • 1-2 fed hvidløg (valgfrit)

  • 1 lille salatløg

  • 1-2 blommetomater

  • 6-7 skiver fuldkorns toastbrød e.lign.

  • Pinjekerner (valgfrit)

  • 2 spsk olivenolie

  • 1 spsk hvidvinseddike/sherryeddike

Vejledning

  • Udblød 1-2 skiver brød i en skål med lidt vand
  • Kom 1 dåse tomat i blenderen sammen med 1 fed hvidløg, og start blenderen.
  • Medens blenderen kører tilføjer du ½ agurk skåret i mindre stykker, peberfrugterne, som også er skåret i mindre stykker (efterlad en ½ peberfrugt til topping), det udblødte brød og 1 spsk hvidvinseddike
  • Lad det hele blive kørt godt igennem af blenderen. Når det virker som en samle glat suppe tilsætter du olivenolien og slukker så for blenderen.
  • Smag til med salt, peber, hvidløg og oliveolie, og sæt så suppen på køl. Vær opmærksom på at hvidløgssmagen vil udvikle sig, så lad den hellere være lidt tam nu og tilsæt lidt ekstra lige inden servering, hvis den stadig mangler lidt.
  • Skær de resterende skiver brød i terner og steg på en middelvarm pande med olivenolien, til de er gode, sprøde croutoner. Hvis du laver pinjekerne i stedet for croutoner, så steg dem på en tør pande ved middelvarme og vend dem ofte, så de ikke branker.
  • Skær blommetomater, peberfrugt, salatløg og det resterende agurk ud i små tern, klar til at drysse over suppen. Kom det i en stor skål sammen eller i individuelle skåle, så man selv kan tage det man vil have på toppen af sin suppe.

Notes

  • Prøv at komme tørrede eller friske urter på panden sammen med croutonerne
  • Kom frist basilikum på toppen af suppen