Krop og Sjæl

En sund hverdag handler ikke kun om det du spiser, men også om din mentale og fysiske velvære. Derfor tilbyder vi forskellige aktiviteter for krop og sind.

Qigong og åndedrætstræning

Qigong er en ældgammel form for kinesisk helsebevægelser. Nogen beskriver det som stående yoga, andre som mindfulness i bevægelse og så minder det meget om Tai Chi, dog uden henblik på kampsport. 
Med rolige bevægelser, blide stræk, åndedrætsøvelser og visualisering, bevæges Qi (vores livsenergi) rundt i kroppen, for på den måde at styrke og afstresse vores krop og sjæl, skabe indre ro og større overskud. Man kan såvel arbejde med sine fysiske skavanker som de psykiske og det er god forebyggende træning. Der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage, da øvelserne kan justeres så det passer til enhver. Medbring vand og evt. tynd måtte at stå på.

Åndedrætstræning – Ja ja, vi kan da alle trække vejret og så alligevel, har åndedrættet langt større potentiale end langt de fleste af os får udnyttet. Ved bevidst at arbejde med åndedrættet, kan det skabe ro i sind og krop på et øjeblik, det har stor indflydelse på energiniveau og immunforsvar mm. Åndedrætstræning anbefales IKKE til mennesker med epilepsi eller psykose! Er du kronisk syg eller er du blevet opereret for nylig – skal du altid spørge hos din læge før du går i gang med åndedrætstræning. Oplys din aktuelle tilstand ved tilmelding. Medbring vand, en måtte, pude og tæppe så du kan ligge behageligt.

Rebecca Galsgaard er i 2018 certificeret Qigong-instruktør ved Vibeke Fraling og Åndedrætsinstruktør i 2023 ved Finn Hollænder.

Du kan finde hendes daghold på AOF:

Der er aftenhold:

Tirsdage undervises i Qigong kl. 19.00-20.00 med mulighed for efterfølgende åndedrætstræning til 20.30 på Søllested skoles bibliotek, Birkevej 1B. Opstart 12. september 2023.

10 gange (Ferie i uge 42) 700 kr. for hele sæsonen eller 1000 kr. inkl. åndedrætstræning. Der er mulighed for walk-in, når der er ledige pladser 75/110 kr. pr. gang.

Torsdage undervises i Qigong kl. 17.00-18.00 og Åndedrætstræning kl. 18.00-19.00 i Nakskov i gymnastiksalen på Stormarkskolen, Fastings Allé 1. Opstart 14. september 2023.

Begge hold er 10 gange (Ferie i uge 42). Sæsonpris 700 kr. for Qigong og åndedrætstræning 600 kr. (Intropris). Ønsker man at deltage på begge hold 1250 kr. Der er mulighed for walk-in, når der er ledige pladser Qigong 75 kr. og åndedrætstræning 65 kr. pr. gang.

Tilmelding pr. SMS 28940344.

Du kan også følge hende på Facebook-gruppen Qigong for krop og sjæl (Lolland).

Der vil også løbende blive slået arrangementer op med Qigong på vores Facebook side Den Grønne Frikadelle, og tilmelding skal ske til Rebecca på telefon nummer 28940344.

Gong meditation

Gong meditation er en type guidet meditation, hvor lydene fra gongen fører dig ind og ud af den meditative tilstand. Gong meditation er en ældgammel tradition fra Østen, som er blevet mere og mere populær i Vesten. Lydene fra gongen påvirker vores nervesystem og hjælper med at styre sindet, så meditationen bliver lettere at vedholde og der opnås en dybere ro. Der kan spille på både en og flere gonger i løbet af en meditation, ligesom syngeskåle og vidspil også kan tages i brug. Gong meditation er især godt for stressede hoveder og overenergiske kroppe, men alle der har lyst til eller brug for et afbræk fra hverdagens trummerum kan have godt af lidt gong meditation.

Der afholdes Gong mindfulness meditation hver tirsdag og onsdag 17.30-18.30 i Rødby. Tilmelding på facebook begivenhederne, som kan findes på siden ‘Gong & Event Laden Lolland’ eller på mobil 22152025. Deltagelse koster 100,- pr. gang, eller det kan gøres lidt billigere ved køb af 5- eller 10-turskort.

Digevandring

Digevandring er vores særlige version af en gåtur i naturen. Har du behov for at røre kroppen, men orker du ikke larm og ballade fra et motionscenter, eller vil du bare gerne prøve noget andet, så tag med os en tur på diget.
Vi går i opmærksom stilhed og lytter til naturen omkring os. Turene vil være guidet, så en af vores tilknyttede behandlere altid går med. Fokusset på disse ture er todelt. Vi vil først og fremmest gerne have rørt os, så vi går i et rask tempo. Tag gerne vandrestavene med, hvis du har. Endvidere vil vi gerne have et øjebliks meditativ ro, så vi går i stilhed og kun få gange undervejs vil behandleren udpege forskellige ting indervejs, eller guide nogle vejrtrækningsøvelser, så vi kommer helt ned i kroppen og får ro i hovedet.

Digevandring eller vandring i skov og lignende kan også sagtens være starten på en dagligstue middag, som du kan læse mere om under menupunktet ‘dagligstue middage’.

Der vil også løbende blive slået arrangementer op med digevandring på vores Facebook side ‘Den Grønne Frikadelle‘, og tilmelding skal ske til Helle på telefon nummer 22152025 ugen før arrangementet afholdes.