Krop og Sjæl

En sund hverdag handler ikke kun om det du spiser, men også om din mentale og fysiske velvære. Derfor tilbyder vi forskellige aktiviteter for krop og sind.

Qigong

Qigong er en ældgammel form for kinesisk helsebevægelser. Nogen beskriver det som stående yoga, andre som mindfulness i bevægelse og så minder det meget om Tai Chi, dog uden henblik på kampsport. 
Med rolige bevægelser, blide stræk, åndedrætsøvelser og visualisering, bevæges Qi (vores livsenergi) rundt i kroppen, for på den måde at styrke og afstresse vores krop og sjæl, skabe indre ro og større overskud. Man kan såvel arbejde med sine fysiske skavanker som de psykiske, det er god forebyggende træning og Qigong også er med til at bremse aldringsprocessen. Der kræves ingen særlige forudsætninger for at deltage, da øvelserne kan justeres så det passer til enhver.

Rebecca Galsgaard er i 2018 certificeret Qigong-instruktør ved Vibeke Fraling, og du kan finde hendes daghold på AOF:

Der er aftenhold:

Tirsdage klokken 19.00-20.00 på Søllested skoles bibliotek, Birkevej 1B. Opstart 10. januar 2023.

Torsdage klokken 17.00-18.00 i Nakskov i gymnastiksalen på Stormarkskolen, Fastings Allé 1. Opstart 12. januar 2023.

Begge hold er 10 gange (Ferie i uge 7). 650 kr. for hele sæsonen. Der er mulighed for walk-in, når der er ledige pladser 70 kr. pr. gang.

Tilmelding pr. SMS 28940344.

Du kan også følge hende på Facebook-gruppen Qigong for krop og sjæl (Lolland).

Der vil også løbende blive slået arrangementer op med Qigong på vores Facebook side Den Grønne Frikadelle, og tilmelding skal ske til Rebecca på telefon nummer 28940344 dagen før arrangementet afholdes.

Gong meditation

Gong meditation er en type guidet meditation, hvor lydene fra gongen fører dig ind og ud af den meditative tilstand. Gong meditation er en ældgammel tradition fra Østen, som er blevet mere og mere populær i Vesten. Lydene fra gongen påvirker vores nervesystem og hjælper med at styre sindet, så meditationen bliver lettere at vedholde og der opnås en dybere ro. Der kan spille på både en og flere gonger i løbet af en meditation, ligesom syngeskåle og vidspil også kan tages i brug. Gong meditation er især godt for stressede hoveder og overenergiske kroppe, men alle der har lyst til eller brug for et afbræk fra hverdagens trummerum kan have godt af lidt gong meditation.

Der afholdes Gong mindfulness meditation hver tirsdag og onsdag 17.30-18.30 i Rødby. Tilmelding på facebook begivenhederne, som kan findes på siden ‘Gong & Event Laden Lolland’ eller på mobil 22152025. Deltagelse koster 100,- pr. gang, eller det kan gøres lidt billigere ved køb af 5- eller 10-turskort.

Digevandring

Digevandring er vores særlige version af en gåtur i naturen. Har du behov for at røre kroppen, men orker du ikke larm og ballade fra et motionscenter, eller vil du bare gerne prøve noget andet, så tag med os en tur på diget.
Vi går i opmærksom stilhed og lytter til naturen omkring os. Turene vil være guidet, så en af vores tilknyttede behandlere altid går med. Fokusset på disse ture er todelt. Vi vil først og fremmest gerne have rørt os, så vi går i et rask tempo. Tag gerne vandrestavene med, hvis du har. Endvidere vil vi gerne have et øjebliks meditativ ro, så vi går i stilhed og kun få gange undervejs vil behandleren udpege forskellige ting indervejs, eller guide nogle vejrtrækningsøvelser, så vi kommer helt ned i kroppen og får ro i hovedet.

Digevandring eller vandring i skov og lignende kan også sagtens være starten på en dagligstue middag, som du kan læse mere om under menupunktet ‘dagligstue middage’.

Der vil også løbende blive slået arrangementer op med digevandring på vores Facebook side ‘Den Grønne Frikadelle‘, og tilmelding skal ske til Helle på telefon nummer 22152025 ugen før arrangementet afholdes.