Voksne

En plantebaseret kost til voksne er, med en lille smule øvelse, enormt nem at vedligeholde og planlægge sin hverdag omkring. Og det du egentlig skal være opmærksom på, er at få spist varieret nok, så du kommer gennem alle fødevaregrupper og farver hver dag. Derudover er der nogle tilskud, som du med fordel kan supplere din kost med, for at sikre at dit enæringsbehov bliver dækket ind:

  • B12 vitamin
  • D vitamin
  • Calcium
  • Jod
  • Selen

Det er helt sikkert muligt at købe individuelle kosttilskud og tage 4 eller 5 forskellige kapsler nogle gange om ugen, men det er også muligt at få dækket behovet ved en vegansk multivitamin som fx OmniVegan fra Biosym. På den måde slipper du for at holde styr på en masse forskellige tilskud, og skal blot tage 1-2 kapsler dagligt.

Man kan måske få lyst til at spørge sig selv, hvorfor plantebaseret kost er så godt, når det nu mangler både D vitamin, B12, calcium, jod, jern osv., men sandheden er den, at en gennemsnitlig dansk kost faktisk fejler på lige så mange punkter som en plantebaseret, med den forskel, at en dansk kost i visse tilfælde indeholder for meget, i stedet for for lidt. En dansk kost indeholder fx for meget salt, for meget mættet fedt og for meget protein. Og den indeholder stadig for lidt calcium, for lidt jern og for lidt D vitamin. Så uanset dit valg af kost, så skal der suppleres med nogle tilskud for, at du og dine børn får ernæringsbehovet fuldt inddækket.