Daddelkugler

Daddelkugler er en super lækker og hurtig snack, som giver lidt ekstra energi til de trætte eftermiddagstimer. Vær dog opmærksom på ikke at tømme hele bøtten på en gang, da de indeholder en del sukker, også selvom det er uforarbejdet.

Udover at bidrage med en solid bunke energi, som kan være godt midt på eftermiddagen, så indeholder dadler også en masse gode antioxidanter, som blandt andet er blevet linket til beskyttelse af hjernevævet og forebyggelse af alzheimers, selvom vi endnu ikke kender sammenhængen.
Nødder bidrager som altid med en god portion sunde fedtstoffer, mineraler og fibre, ligesom at tahinet og kokosmelet også gør det. Det virker blodsukkerstabiliserende, så sukkeret fra dadlerne ikke provokerer blodsukkeret så meget, som de ville alene.

Daddelkugler

Recipe by dengronnefrikadelleCourse: Snacks
Mængde

24

stk
Forberedelse

1

hour 
Tilberedningminutes

Ingredienser

  • 200 gr dadler uden sten, gerne medjool eller juicy dadler

  • 75 gr nødder, jeg bruger gerne mandler eller ristede hasselnødder

  • 2 spsk kokosmel

  • 1 spsk usaltet tahin

  • 2 spsk kakao

  • Evt. 1-2 tsk krydderi fx vanilje, kanel, kardemomme, ingefær m.m.

Vejledning

  • Kom nødderne i en blender eller foodprocessor og hak dem lidt i stykker.
  • Tilsæt dadler, tahin, kakao og kokosmel lidt ad gangen indtil det har samlet sig til en ensartet masse. Har din maskine lidt svært ved at kører det helt sammen kan du tilsætte en smule plantedrik eller vand, en spiseskefuld ad gangen til massen har samlet sig.
  • Tril massen til små kugler og vend dem i fx kokosmel, kakaopulver, hakkede nødder eller ristede sesamfrø. Du kan spise dem med det samme, men de har rigtig godt af at komme en tur i køleskabet i en times tid. Opbevar dem i en lufttæt bøtte på køl.

Notes

  • Top tip! Hvis du bytter nødderne ud med havregryn og ruller dem i kokosmel kan de sagtens gøre sig ud for en havregrynskugle på den plantebaserede måde.