Linse lasagne

Denne opskrift er ikke noget fancy. Bare masser af grøntsager, svampe og linser i stedet for kød og masser af god smag. Og ja, den er uden en vegansk version af bechamel, for vi kan bedst lide vores lasagne uden og fordi du, måske ligesom os, ikke orker at skulle have gang i endnu en gryde med sovs til hverdag.

Linse lasagne

Recipe by dengronnefrikadelleCourse: Aftensmad
Mængde

4

portioner
Prep time

30

minutes
Cooking time

1

hour 

30

minutes

Ingredienser

  • 2 løg

  • 4 gulerødder

  • 1 squash

  • 250 g svampe fx portobello

  • 4 fed hvidløg

  • 250 g linser (røde, grønne, delikatesse eller en kombination)

  • 2 spsk tomatpure

  • 2 spsk tørret oregano eller basilikum

  • 2 spsk engelsk sovs

  • 2 dåser flåede eller hakkede tomater

  • Halv pakke lasagneplader

  • 2 tsk røget paprika

  • 3 spsk gærflager

  • Lidt olie til stegning

  • Salt og peber

Vejledning

  • Pil løg og skær i små tern. Skræl hvidløgsfeddene og pres dem eller skær dem i små tern. Skræl gulerødder og vask squash og riv disse groft. Fjern jord fra svampene og skær disse i tern på cirka en halv cm.

    (Du kan også kører alle grøntsagerne gennem et groft rivejern på en foodprocessor. Det forkorter arbejdstiden betydeligt.)
  • Skyl linserne i koldt vand og lad dem dryppe af.
  • Kom lidt olie i en gryde på mellem-høj varme og kom alle grøntsagerne ned i så de begynder at stege. I løbet af nogle minutter begynder grøntsagerne at afgive væske.

  • Kom linser ned i gryden, så de kan suge væsken. Når linserne har suget væsken, kommer du tomatpuré, røget paprika, tørret oregano/basilikum og engelsk sovs i gryden og lader det stege et minut under omrøring.
  • Tilsæt de to dåser tomat. Fyld begge dåser halvt op med vand (så får du også lidt af det sidste tomat med) og kom det i gryden.
  • Juster varmen til simreblus og lad sovsen finde sig selv i 45-60 minutter. Rør jævnligt og tilsæt evt. lidt vand, hvis den mangler væske. Når sovsen er ved at være færdig sætter du ovnen på almindelig over- og undervarme og 200 grader. Smag sovsen til med salt og peber.
  • Nu samler du lasagnen i et ildfast fad, startende med sovs, efterfulgt med lasagneplader osv. Inden du kommer det sidste lag sovs på, rører du gærflagerne ud i det resterende sovs og fordeler det på toppen af lasagnen.

  • Kom lasagnen midt i ovnen i 25-35 minutter. Stik evt. en kniv ned i lasagnen, så du sikrer dig at pastaen er blød og tilberedt.