Overnight oats

Har du travlt om morgenen, eller har du bare ikke overskuddet til at bruge en masse tid på at lave morgenmaden fra bunden hver morgen, så er den her opskrift en rigtig god løsning. Du får stadig den lækre havre, masser af fibre, frugt, nødder og hvad end du ellers kan lide, men du slipper for at bruge tid på at koge grød. Det er en super smart løsning, hvis du skal hurtigt ud af døren, at lave enkeltportioner i henkogningsglas. Så kan du tage morgenmaden med på farten. Vær opmærksom på, at det kan være nødvendigt at justere væskemængden, alt efter hvilken konsistens du bedst kan lide.

Til 1 portion:

1 dl havregryn
2 dl plantedrik eller vand
1 spsk knuste hørfrø
1 spsk chiafrø

Fremgangsmåde:

Bland ingredienserne sammen i et henkogningsglas eller et stort syltetøjsglas. Sæt låget på og ryst det sammen. Sæt det i køleskabet og lad det stå til næste morgen, hvor det vil være spiseklar.

Varier dine overnight oats med forskellig fyld og toppings, søg nogle opskrifter på nettet, eller prøv en af vores kombinationer:

Blodsukkerstabiliserende:
Frosne blåbær
Kanel
Peanutbutter

Gulerodsguf:
Finrevet gulerod
Rosiner
Kanel
Stødt ingefær
Vaniljeekstrakt

Nødder og frø:
Mandelsmør
Hakkede valnødder
Ristede, hakkede hasselnødder
Græskarkerner

Æbleguf:
Revet æble
Dadler
Kanel
kardemomme

Kakao:
Rå kakao
Ristede hakkede hasselnødder/mandler
Dadler
Brombær

Sommer:
Friske jordbær
Banan
Peanutbutter
Kakaonibs