Amerikanske Pandekager

Pandekager! Vi elsker pandekager, men traditionelle pandekager er fulde af mælk og æg og sukker, så her er en alternativ udgave, som bliver dejlig luftig og blød. Den her opskrift er sammensat, så den også er blodsukkervenlig, så de kan sagtens spises til morgenmad en gang om ugen eller mere. Mængden af pandekager vil variere alt efter hvor store du vælger at lave dem, men jeg vil anslå at nedenstående portion er nok til 2-3 personer.

Til 2-3 personer

1 dl havregryn kogt til havregrød
1 spsk kværnet hørfrø
1 moset banan
1 tsk tahin
1 spsk chiafrø
100 gr hvedemel
2 dl plantedrik
1 stor tsk bagepulver

Fremgangsmåde:

Kog havregrynene til grød med de kværnede hørfrø, tahinen og chiafrøene . Kom det over i en skål og lad det køle. Rør derefter den moste banan i og pisk dejen lidt til den virker glat. Tilsæt derefter hvedemel, plantedrik og bagepulver og rør det hele grundigt sammen.
Kom nu en lille smule kokosolie på en kold stegepande med slip-let belægning. Gnid det rundt på panden, så den er dækket af et tyndt lag olie. Kom panden på blus og varm den op til lidt over middel varme. Steg pandekagerne så de har en størrelse på ca 8-10 cm i diameter, eller som du selv foretrækker det. De bliver som amerikanske pandekager lidt tykke og luftige. Steg dem i ca. 2 minutter på hver side eller til de er lysebrune. Spis med peanutbutter, frugt, bær, klementinsaft og måske en smule honning.

Top tip! Hvis du er til mere simple pandekager, så kan det sagtens lade sig gøre, at blande en pandekagedej, udelukkende på mel, plantedrik og bagepulver. Det giver fine, luftige pandekager og forsimpler processen en hel del. Brug gerne fuldkornsmel, så de stadig mætter og er blodsukkervenlige.