Er du hverken til grød eller smoothies om morgenen, eller har du bare lyst til at prøve noget andet, så er den her opskrift måske et forsøg værd. Vores morgen muffins er sammensat, så de er blodsukkerstabile, mættende og smagfulde. Du kan varierer fyldet til din egen præference og nyde et par stykker med din morgenkaffe eller te.
Havregryn og fuldkornsmel bidrager med en mængde protein og en hel masse fibre, som giver god mæthedsfornemmelse, hjælper med at holde blodsukkeret stabilt og giver gymnastik til tarmene. Og selvfølgelig kulhydrater, som bidrager med en hel masse energi.
Peanutbutter tilfører også en hel del protein foruden en masse gode fedtstoffer, så du kan optage de vitaminer og mineraler, der er i ingredienserne.
Både blåbær (Vaccinium Myrtillus) og kanel (Cassia Cinnamomum) indeholder plantestoffer som virker blodsukkerstabiliserende, og de er derfor særligt gode at starte dagen med, så du undgår et blodsukker, der begynder at skride fra starten af dagen og sender dig ud i dårlige kostvalg.
Uanset hvilke nødder du vælger, vil de bidrage med gode fedtstoffer, mineraler og fibre, hvis du i ny og næ vælger de store paranødder, vil du få dækket en del af dit behov for selen, som ellers kan være svært at få nok af i en almindelig dansk kost, fordi den danske landbrugsjord ikke indeholder så meget selen (men vær forsigtig med mængden, for man kan også få for meget selen).
Morgen muffins
Course: Morgenmad12
muffins30
minutes25
minutesMættende lækre morgen muffins til en nem og hurtig morgenmad.
Ingredienser
200 gr grovvalsede havregryn
100 gr fuldkornshvedemel
1 spsk peanutbutter
2 tsk kanel
1 tsk bagepulver
1½ dl (ca 75 gr) frosne blåbær
50 gr nødder
3 dl plantedrik
1 banan
Vejledning
- Tag nødderne og halvdelen af havregrynene og kværn på en minihakker/foodprocessor. Det skal ikke pulveriseres, men blot slås lidt i stykker.
- Kom mel, havregryn, kanel, bagepulver og nødder i en skål og vend sammen.
- Forvarm ovnen på 175 graders varmluft
- I en anden skål moses banan sammen med peanutbutter og plantedrik.
- Kom væsken op til de tørre ingredienser og vend rundt til det har samlet sig.
- Kom blåbær i og vend dem i dejen.
- Kom en stor spsk dej i hver muffinform og kom dem så i ovnen i 25-30 minutter.
Notes
- Tip! Eksperiment med forskellige typer krydderier og bær, så smagen bliver som du bedst kan lide det.