Lyn hurtig salat

Den måde du får mest ud af din kost på, er at spise så lidt forarbejdede fødevarer som muligt. Opvarmning, nedfrysning, piskning m.v. ødelægger en her del af de gode næringsstoffer som fødevarerne indeholder. Derfor er salat et rigtig godt frokostvalg. Masser af rå plantemad til at holde dig igang på.

Til 1 portion:

1 stor håndfuld babyspinat eller andet bladgrønt
5-6 valnødder, brækket i mindre stykker
1/2 dåse kikærter eller bønner eller linser, renset
1 lille bakke (små) cherrytomater el.lign., skyllet
4-5 asparges, brækket i mindre stykker
Sesamfrø el.lign. til at drysse over

Dressingen:

1/2 avocado, moset
1 spsk tahin
citronsaft

Fremgangsmåde:

Du behøver ikke finde skærebræt og kniv frem til denne her. Rens spinaten og kom den i en skål. Bræk valnødderne i stykker med hænderne og kom dem henover. Kom den halve dåse kikærter/bønner/linser i skålen. Rens tomater og kom dem i skålen. Knæk den træede ende af aspargesene, skyl dem og knæk dem i mindre stykker og kom dem i skålen.

Tag den halve avocado og mos den i en lille skål. Kom tahin og citronsaft ved og rør sammen til det har en glat konsistens. Smag til med citronsaft og lidt peber. Juster konsistensen med vand. Vend i salaten. Drys til sidst med sesamfrø.