Flapjacks

Flapjacks er en engelsk müslibar eller havrekage, som udgør et rigtig fint mellemmåltid, hvis man laver dem med omtanke og ikke fylder dem med sukker. Vi har fundet den mest simple opskrift vi kunne, hvor du slipper for både sukker og fedtstof, så du med god samvittighed kan spise en ekstra, hvis du får lyst til det.

Havre er godt til til både morgen og mellemmåltider, fordi havre har et højt indhold af fibre, protein og komplekse kulhydrater. Det virker blodsukkerstabiliserende, mættende og energigivende, hvilket er glimrende i løbet af dagen, hvor man er på farten.
Bananerne bidrager med lidt naturligt sukker og fibre foruden kalium, C-vitamin og B6-vitamin.

Opskriften her er ikke langtidsholdbar, så hvis i ikke er mange i husstanden til at spise dem, så lav kun lidt ad gangen og opbevar dem lufttæt og på køl, efter de er kølet af fra bagning.

Flapjacks

Recipe by dengronnefrikadelleCourse: Snacks
Mængde

9

stk
Forberedelse

15

minutes
Tilberedning

45

minutes

Ingredienser

  • 150 ml plantedrik (her er det oplagt at bruge havredrik)

  • 2 moste modne bananer

  • 150 gr havregryn

Vejledning

  • Tænd ovnen på 170 grader varmluft.

  • Bland alle ingredienserne godt sammen til en ensartet masse.
  • Kom bagepapir i en form, og fordel 1 tsk olie på papiret, ellers kan massen have svært ved at slippe (du kan også bruge en silikone bagemåtte, det forhindrer helt at havremassen hænger ved).
  • Kom havremassen i formen og tryk den lidt sammen og jævn toppen ud.
  • Bag i ovnen på 170 grader i ca. 40-50 minutter eller indtil toppen er gylden brun og der dufter af bagt havre.

Notes

  • Denne opskrift kan varieres i det uendelige, da du kan tilsætte dit yndlingsfyld uden at skulle ændre på grundopskriften. Prøve med nødder, frisk frugt, mørk chokolade, revet kokos eller hvad end du har lyst til.