Brians Banankage

Denne kage er saftig og med syndig sød smag af banan og citron. Du kan variere kagen med vanilje, nødder og mørk chokolade, men den fungerer også helt uden tilføjelser og er meget lækker.

Brians Banankage

Recipe by dengronnefrikadelleCourse: Sødt
Mængde

1

kage
Forberedelse

20

minutes
Tilberedning

45

minutes

Velbalanceret banankage, ikke for sød ikke for blød.

Ingredienser

  • 3 modne bananer

  • 1 citron (eller lime)

  • 100 gr plantesmørbar (eller 1 dl smagsneutral olie)

  • 200 gr fuldkorns hvedemel (helst sigtet)

  • 200 gr sukker

  • 1 tsk salt

  • 1 tsk natron

  • 1 tsk bagepulver

Vejledning

  • Tænd ovnen på 160 grader varmluft og kom bagepapir i en brødform. Jeg plejer at gøre alt nedenstående med en el-mikser, men det kan også sagtens lade sig gøre uden.
  • Mos bananerne sammen med fintrevet skal og saften fra citronen.
  • Ibland fedtstoffet til det er godt og ligeligt fordelt (det kommer til at se skilt ud. Bare rolig, du gør det rigtigt).
  • Kom sukker, mel, salt, natron og bagepulver i skålen og bland det hele til en ensartet dej.
  • Kom dejen i formen og kom den i ovnen i 45 minutter. Mangler den lidt, kan du give den 5-10 minutter på eftervarme i ovnen.
  • Tag kagen ud af formen, fjern bagepapiret og lad den køle af på en rist (eller på et skærebræt, hvor du jævnligt skifter mellem at lade den stå med bunden i vejret og den rigtige vej). Når kagen er kølet helt af, kan den fint holde sig saftig og lækker i en lufttæt beholder de næste 3-4 dage – hvis den da altså ikke er væk inden.