Chia pudding

Chia er et fantastisk lille frø, som kan bruges til mange ting. Som mange andre frø og kerner har chiafrø den egenskab, at når de puttes i en væske danner de en masse planteslim eller gele. Denne gele er enormt god for vores tarmsystem, fordi det smører slimhinden. Og frøene virker som fibre, der sætter skub i tarmenes bevægelser (peristaltik). Man kan så udnytte den geledannende effekt frøene har og lave desserter af det, både med formalede frø og hele frø. Derfor kræver denne opskrift ingen andre redskaber end en skål, en ske og et decilitermål.

Desuden er chia – særligt hvis frøene bliver knust – en rigtig god kilde til næring. Chia indeholder nemlig ret pæne mængder af kalk, E-vitamin, nogle af B-vitaminerne, kalium, magnesium, kobber, jern, zink, molybdæn og alfa-linolen syre, som er en plante omega 3, og det alt sammen i et lille bitte frø, som er relativt kaloriefattigt i forhold til andre frø (ca. 447 kcal pr. 100 gr).

Chia pudding

Recipe by dengronnefrikadelleCourse: Sødt
Mængde

4

servings
Forberedelse

10

minutes
Køletid

12

timer

Morgenmad, mellemmåltid, dessert.. Your choice!

Ingredienser

  • 1 dl chiafrø

  • 3 dl plantedrik (vi kan rigtig godt lide at lave det med mandeldrik)

  • 2 spsk kakao uden top

  • 3-4 spsk ahornsirup

  • 1 drys kanel

  • 1 nip salt

  • Vanilje hvis du har lyst.

vejledning

  • Kom alle ingredienser i en skål og rør rundt indtil det er en ensartet masse. Det virker meget vandet nu, men efter 12 timer i køleskabet bliver det til en rimeligt fast mousse. Derfor er det også en god idé, at lave portionen aftenen før den skal bruges.
  • Anret i portionsglas med friske bær eller frugt.
  • Top med pisket soyafløde, kokoscreme eller hakkede nødder for lidt ekstra godhed.

Notes

  • Du kan variere smagssammensætningen i det uendelige. Kan du ikke lige kakaoen, så lad være med at komme den i, prøv fx med kokosmælk i stedet på mandeldrik, brug ananas, mango og passionsfrugt og drys med kokosflager, så har du en tropisk dessert.