Linsesuppe er en af de nemmeste og lækreste retter vi kan komme i tanke om. Det er hurtigt at lave, det passer sig selv på komfuret og det varmer utroligt godt på en kold aften. Prøv den selv, og fortæl hvad du synes.
Spansk linsesuppe
Course: AftensmadMængde
2
portionerForberedelse
15
minutesTilberedning
30
minutesIngredienser
4 dl tørre grønne linser
4 gulerødder
4 medium kartofler
1 løg
2-3 fed hvidløg
1 spsk røget paprika
Vand på til det dækker + lidt ekstra
Vejledning
- Skræl gulerødder og kartofler. Pil løg og hvidløg. Skær grøntsagerne i mundrette bidder.
- Kom 1 tsk olie i bunden af gryden, kom paprikaen på og lad det stege et øjeblik. Kom grøntsagerne på og rør rundt, så paprikaen fordeler sig. Kom linserne i gryden, rør rundt. Kom vand på til det dækker og så lidt ekstra. Linser suger meget vand, så du skal måske tilsætte lidt ekstra undervejs.
- Lad gryden stå ved medium varme til det koger. Lad det koge 30-40 minutter, eller til linser og kartofler er møre.
- Server et stykke ristet brød til.
Notes
- Suppen er rigtig lækker samme aften, men udvikler endnu mere smag over et par dage, så du kan med fordel lave en stor portion og spise lækre rester.