Det her er en kage som ikke er helt som alle andre. Den skal ikke bages, den skal fryses, og den indeholder hverken æg, mel, mælk eller hvidt sukker. Til gengæld er den super lækker, meget fyldig og ikke mindst så smager den ekstremt syndigt.
Selvfølgelig er det ikke en hverdagsting at spise kage, og det er klogt nok at holde det til et minimum, men når jeg har lejlighed til det, så laver jeg gerne denne kage til fødselsdag eller familie komsammen eller fejring af andre livsbegivenheder. Og det er før sket at familiemedlemmer har troet, at cremen på kagen er lavet på nutella, så selv skeptiske børn og voksne har elsket den.
Raw chokolademousse kage
Course: Sødt1
kage30
minutes1
timeIngredienser
- Bund
300 gr nødder (Vi kan godt lide en blanding af pekan og mandler)
200 gr medjool dadler
1 nip salt- Mousse
4 modne avocadoer
150 gr kokosolie
200 gr rå kakao
2-300 gr sirup (kokossirup, ahornsirup, agavesirup, hvad end du bedst kan lide)
1 vaniljestang
1 nip salt
Vejledning
- Bund
Kom ingredienserne til bunden i en kraftig foodprocessor og blend det sammen til en klæg masse. Hvis du bruger en anden slags dadler end medjool, kan det være nødvendigt at tilføje lidt væske.
- Kom den sammenblendede masse i bunden af en kageform, der er ilagt bagepapir, og pres den sammen, så den former en kagebund. Sæt herefter formen i fryseren, medens du laver moussen.
- Mousse
Kom alle ingredienser til moussen, med undtagelse af siruppen, i en blender eller foodprocessor, og kør det sammen til en glat mousse. Tilføj herefter siruppen lidt ad gangen og smag til undervejs. Måske behøver den ikke det hele. Det kommer an på dine smagsløg.
Når moussen er lavet, tager du kageformen med bunden ud af fryseren og fordeler moussen over kagebunden. Og nu kommer det sværeste. Den skal nemlig stå i fryseren i mindst 1 time før den kan skæres. Når den er helt sat, kan den skæres nydeligt med en opvarmet kniv.
Notes
- Top med friske bær og frugter eller hakkede nødder og server i små stykker. Den er meget kraftig, så et lille stykke rækker langt.